Vijesti

Počinje jesenja sadnja: Pridružite se velikoj akciji za zeleniju Banju Luku

Banja Luka će i ove jeseni organizovati akciju sadnje kako bi naš grad postao bogatiji za nove sadnice i zadržao epitet „grad zelenila“.

Uz sadnice, koje će obezbijediti Grad i ovaj put pozvane su sve zainteresovane društveno odgovorne kompanije, ali i pojedinci, da se pridruže i svom gradu doniraju sadnice.

Prva jesenja sadnja sa donatorima planirana je već za narednu sedmicu, kada će biti zasađene sadnice crvenog javora u drvoredu u Bulevaru Živojina Mišića.

Podsjećamo, Banja Luka je protekle jeseni zabilježila istorijsku sadnju, u okviru koje je naš grad postao bogatiji za blizu dvije hiljade novih sadnica što je više nego ukupan broj zasađenih sadnica u posljednje tri godine.

Preciznije, u 2021. godini ukupno je zasađeno 1.935 sadnica, a skoro svaki dio grada dobio je nove sadnice zahvaljujući donacijama u okviru velike akcije „Doniraj ili zasadi“, koju je Gradska uprava realizovala u saradnji sa velikim brojem građana i društveno odgovornih kompanija.

Poredeći sa ranijim godinama, broj novih sadnica u protekloj godini veći je od ukupnog broja zasađenih sadnica u posljednje tri godine. Tako je 2020. godine zasađeno 909 sadnica, 2019. godine – 790 i 2018. godine – 253 sadnice.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka