Vijesti

Virtuelna šetnja gradom: Gradska razvojna agencija snimila prvi VR film o Banjoj Luci

Gradska razvojna agencija, u okviru implementacije projekta CCI4TOURISM, snimila je VR film o kulturno-istorijskom nasljeđu grada na Vrbasu „Banja Luka 360°“.

Kako su saopštili, glavni motivi i ideja za izradu ovog filma bili su da kroz moderan pristup, putem VR tehnologije, provedu gledaoca kroz istoriju Banje Luke.

-Ovaj prvi VR film „Banja Luka 360°“ je pripremljen u okviru implementacije projekta „CCI4TOURISM“, koji je sufinansiran iz EU Programa Interreg Adrion (Adriatic-Ionian). Projekat CCI4TOURISM ima za cilj povećati kapacitet sektora kulturnih i kreativnih industrija u provođenju politike kulture i održivog turizma, te poboljšati turističke proizvode i usluge u projektnim regijama. Cilj aktivnosti je bio predstaviti kulturno-istorijsko nasljeđe koje grad Banja Luka ima od svog nastanka do danas, a kroz tri religije. Film treba da promoviše i prezentuje grad kao grad tolerancije, suživota svih religija, te da svako ko ga posjeti može to da osjeti i uživa u čarima grada na Vrbasu – istakli su iz Gradske razvojne agencije.

Dodaju da su na realizaciji filma radili kreativci iz kulturno-kreativnih industrija, turizma, te predstavnici Kreativnog haba 78 Banja Luka. Film o gradu, kako su najavili – biće promovisan na duštvenim mrežama, te ostalim multimedijalnim platformama.

Film možete pogledati i na linku u nastavku

Preuzeto sa: Grad Banja Luka