Događaji

Webinar Politike prema mladima

Institut za razvoj mladih KULT kroz incijativu Capacity Building Works, uz podršku Vlade Švicarske, organizira Webinar na temu Politike prema mladima.

Tema politika prema mladima je vrlo važna za sve omladinske organizacije kao i organizacije koje se bave pitanjima mladih u BiH. Razumijevanjem pravnog i institucionalnog okvira u radu sa mladima olakšat će pristup radu i u oblasti volontiranja, zdravstva, obrazovanja, aktivizma, zapošljavanja kao i drugih oblasti od interesa i važnosti za mlade.

Kroz ovaj webinar naučit ćete šta se podrazumijeva pod politika prema mladima, koja su to prava mladih u BiH zagarantovana zakonskim okvirom za mlade te šta su institucije vlasti u obavezi ispuniti prema mladima. Dodatno, na webinaru ćemo podijeliti i primjere dobre prakse koje možete provoditi u vašim zajednicama, a kako biste doprinijeli boljim prilikama za mlade.

Webinar će se održati putem online platforme Zoom. Detaljnije tehničke informacije, program rada i link za pristup webinaru, odabrani učesnici/ce, dobiti će nekoliko dana pred početak webinara.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila mateja.bojat@kultbih.org ili putem telefona 033 778 772.

Registracija: https://mladi.org/bs/component/eventbooking/cbw/webinar-politike-prema-mladima

Preuzeto sa: mladi.org