Edukacija

Online edukacija “Primjena 4.0 industrijskog modela za unapređenje poslovanja”

Privredna komora Republike Srpske organizuje jednodnevnu online edukaciju na temu “Primjena 4.0 industrijskog modela za unapređenje poslovanja”, koja će se održati u četvrtak, 29.09.2022. godine sa početkom u 12:00 časova, putem elektronske platforme PKRS, E-edukacije.

Industrija 4.0 podrazumeva potpunu digitalizaciju svih procesa proizvodnje i primenu digitalnih tehnologija (IoT-Internet alati, robotika, cloud computing, sajber – fizički sistemi i big data) prilikom kreiranja ideje o nekom proizvodu, inženjeringu proizvoda, organizaciji i realizaciji proizvodnje, te u samoj kontroli procesa i pružanja industrijskih usluga.

Cilj edukacije je da se kod učesnika probudi ili produbi svijest o nužnim promjenama koje donosi moderno digitalno doba, sa posebnim aspektom na industrijske operacije. Učesnici će dobiti pregled osnovnih koncepata, metoda i primjera iz prakse vezanih za planiranje i implementaciju tzv. digitalne fabrike, tj. Industrije 4.0. Konačno, na webinaru ćemo se upoznati i sa konkretnim slučajevima digitalizacije poslovnih procesa, te osvrnuti se i na naše domaće primjere dobre prakse.

Predavači na edukaciji su:

  • Tarik Kadrispahić – Targer Engineering & Consulting, Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Tarik je suosnivač i direktor konsultantske kuće Targer, čija je ključna misija upravo optimizacija industtrijskih operacija u BiH i regiji SEE. Svoje kompetencije zasnovane na konceptu Lean menadžmenata (Toxota Production System) stekao je radeći u industriji automobilskih dijelova. Danas je ova filozofija poslovanja opšteprihvaćena u svim granama industrije, a firma Targer je jedan od regionalnih lidera u njenoj implementaciji.
  • Zoran Đurđević – Kala konsalting. Beograd, SR Srbija. Zoran je jedan od pionira u oblasti ERP sistema i planiranja proizvodnje na području Ex-Yu. Radeći za brojne industrijske organizacije, a poslije i kao osnivač vlastite konsultantske kuće Kala, učestovao je ili vodio mnoge projekte digitalizacije poslovnih aktivnosti. Trenutno radi na omasovljavanju raznih segmenata digitalne proizvodnje u objedinjen koncept Industrije 4.0.

Edukacija se organizuje u okviru projekta „Kreiranje podrške/help deska za održavanje i unapređenje poslovanja MSP u uslovima uzrokovanim COVID 19 – HELP DESK“, koji implementira Privredna komora Republike Srpske, a sufinansira ga Evropska unija kroz širi program EU4BusinessRecovery. Projekat ima za cilj unaprijediti znanje i kapacitete MSP kako bi održali kontinuitet poslovanja u kriznim uslovima poslovanja, kao što je COVID-19.

Webinar je besplatan za sve učesnike, a link za pristup obuci će Vam biti dostavljen na mail nakon izvršene prijave. Prijaviti se možete do 28.09.2022. godine.

Nadamo da ćete prepoznati značaj ponuđene teme i prijaviti se za učešće.

Preuzeto sa: komorars.ba