Treća banjalučka Šurijada – takmičenje u jedenju ljutih paprika

Treća banjalučka Šurijada – takmičenje u jedenju ljutih paprika, biće održana u nedelju 25. septembra u bašti KSET Paba!

Baš kao i prethodnih godina, i ovaj put nas očekuje epski obračun hrabrih takmičara koji će da se nađu oči u oči sa najljućim papričicama na planeti, poput Caroline Reaper, Trinidad Moruge Scorpion i drugih.

Pored takmičenja u jedenju paprika, biće organizovan i izložbeno/prodajni dio u okviru kojeg će svoje proizvode da predstave domaći i regionalni craft proizvođači Chili Pop’s iz Banjaluke, Đed Niko iz Podgradaca, te Smokin’ Hot iz Beograda.

Takođe, od prošle godine uvedena je još jedna disciplina a to je takmičenje u brzom ispijanju piva. Detalji oko prijava za ovo takmičenje biće poznati tokom narednih dana.

Treću banjalučku Šurijadu zajedničkim snagama realizuju BL Beast YouTube kanal i BurgerMania.rs food blog, uz podršku Banjalučke pivare, kompanije Jameson i domaćina KSET Paba. Početak je u 12 časova, a ulaz je, kao i prethodnih godina – besplatan.

Podsjetimo, Prva banjalučka Šurijada održana je u septembru 2020. godine, i na njoj je trijumfovala Maja Jovičić iz Banjaluke, od tada poznata kao BL Chilli Queen. Druga Šurijada realizovana je u septembru 2021., kada je prvo mjesto osvojio Miloš Stojković iz Beograda.

Šurijada 2022: Prijave takmičara i nagrade

Svi zainteresovani za učešće u takmičarskom dijelu Šurijade – jedenju ljutih paprika, mogu da se prijave putem mejl adrese surijada@burgermania.rs najkasnije do petka 23. septembra. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona.

Broj takmičara ograničen je na 10, plus 5 zamjena u slučaju da se neko od takmičara ne pojavi ili odustane na prvoj paprici. Prijava i učešće su besplatni, a na takmičenju mogu učestvovati samo punoljetne osobe. Selekcija takmičara biće obavljena nasumičnim odabirom putem servisa Random.org.

Nagradni fond za finaliste obuhvataće setove ljutih sosova, Šurijada majice, razna alkoholna pića i druga iznenađenja.

Više informacija o paprikama koje će se naći pred takmičarima, kao i druge detalje o Šurijadi, potražite na BurgerMania.rs blogu.

Vidimo se u KSET Pabu u nedelju 25. septembra!

Preuzeto sa: blmojgrad.com