Vijesti

Ponedjeljak u Banskom dvoru: Izložba „Na ivici sna“ slikarke Ružice Panić

U Kulturnom centru Banski dvor u ponedjeljak, 19. septembra sa početkom u 19.00 časova, biće otvorena značajne izložbe u produkciji ove kulturne ustanove.

U pitanju je izložba „Na ivici sna“ akademske slikarke Ružice Panić.

-2011. godine organizovala je samostalnu izložbu pod nazivom „Ćutanje“ u izložbenim prostorijama Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, a naredne samostalne izložbe su održane 2012. i 2019. godine u Banjoj Luci. Izlagala je na više kolektivnih izložbi, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Inspiraciju pronalazi u emocijama, lijepim trenucima i prijateljstvima – navedeno je u saopštenju Kulturnog centra Banski dvor.

Dodaju kako se trenutno njene slike mogu pronaći u nekoliko galerija u regionu, te da postavka obuhvata 22 slike rađene tehnikom akril na platnu.

-Mjesto gdje nastaju poluzavršene slike sačinjene od slojeva dana, emocija i sjećanja iz djetinjstva. Tu sve još lebdi u prostoru gdje se duša mješa sa emocijama slikarkinog života. Tim vezama nastaju snovi u kojima diše pod vodom dok gleda kako iz bolnih rana raste nešto najljepše što je ikad vidjela – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Svi zainteresovni, izložbu mogu da pogledaju u Malom izložbenom salonu.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka