Vijesti

Službenicima za mlade predstavljen rad portala mladibl.com

U sklopu Osnovne obuke službenika za mlade koju organizuje Institut za razvoj mladih KULT, u četvrtak 8. septembra u Hotelu Jelena u Banjoj Luci predstavljena je ideja, nastanak i rad prvog gradskog informativnog portala za mlade u Banjoj Luci.

Glavni i odgovorni urednik portala mladiBL Miloš Blagojević, imao je priliku da polaznicima obuke koju čine službenici za mlade iz različitih gradova i opština Bosne i Hercegovine, prezentuje kako je nastao portal, strukturu portala, putem kojih društvenih mreža se dijele informacije i koristan sadržaj za mlade, te zašto uopšte kreirati informativni portal za mlade na lokalnom nivou.

Takođe, predstavljeno je koji će biti budući koraci u radu portala, te u komunikaciji sa mladima na lokalnom nivou – a i šire. Istaknut je primjer dobre prakse i uticaja rada našeg portala, gdje jedan od službenika koji je pohađao obuku u prethodnoj generaciji.

“Nama je veoma drago kada imamo priliku da onima koji rade sa mladima i za mlade predstavimo rad našeg portala i kakve sve to koristi i beneficije imaju mladi. Samim tim utičemo na povećanje informisanosti mladih ljudi, što može dovesti do rješavanja drugih problema i poteškoća sa kojima se mladi susreću. Vjerujemo u to da će polaznici obuke u narednom periodu kada se vrate u svoje uprave, podnijeti inicijativu ka svojim nadređenima, i zajedno sa predstavnicima omladinskih organizacija zagovarati finansijska sredstva i na taj način pokrenuti informativni portal za mlade na lokalnom nivou. Kao što su to uradile i njihove kolege iz Čapljine, pa danas capljina-mladi.info portal.” – izjavio je Miloš Blagojević.

Informativni portal je jedan od načina povećanja informisanosti mladih, promocije aktivnosti i rada omladinskih organizacija i organizacija za mlade. Takođe, stvaraju se prilike za umrežavanja i osnaživanje mladih i organizacija, što nas dovodi to povećanja mogućnosti za mlade. A između ostalog to je obaveza svih onih koji žele dati svoj doprinos razvoju položaja mladih na lokalnom nivou.