Vijesti

Banja Luka domaćin ljetne škole iz oblasti najnovijih informaciono-komunikacionih tehnologija

Banja Luka je domaćin petodnevne ljetne škole pod nazivom „IEEE – SPS/EURASIP Summer School 2022 – Data and Graph Driven Learning for Communications and Signal Processing“.

Naime, u periodu od 5. do 9. septembra 60 studenata doktorskih studija iz zemlje i svijeta imaće priliku da se upozna sa oblastima mašinskog učenja i vještačke inteligencije.

-Ovo je jedinstven i prvi takav događaj u širem regionu i okupio je renomirane predavače sa prestižnih evropskih i američkih univerziteta, koji će u narednih pet dana naše učesnike upoznati sa najaktuelnijim informacijama iz oblasti novih komunikacionih tehnologija – poručila je redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci Gordana Gardašević, koja je i jedna od organizatora ovog skupa.

Kako je pojasnila, značaj ovog događaja ogleda se upravo u prilici da se učesnici kroz teorijska predavanja, ali i kroz eksperimentalne sesije upoznaju sa savremenim konceptima informaciono-komunikacionih tehnologija, koje će svakako moći primjeniti i u poslovima koje obavljaju.

-Osim sticanja novih znanja, jedan od ciljeva ove škole je i formiranje IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) – studentskog ogranka i pri Univerzitetu u Banjoj Luci i promovisanje aktivnosti – poručila je profesorica, te dodala da će biti organizovana i panel diskusija na temu jačanja saradnje između akademskih institucija i industrije.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog događaja.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka