Vijesti

Ove jeseni Sajam knjige u SD “Borik”

Dejan Aleksić otvara 27. Sajam knjige u organizaciji Glasa Srpske.

Tradicionalna manifestacija koja slavi pisanu riječ, i u jednom prostoru u nekoliko dana spaja ljubitelje književnosti i izdavače, Sajam knjige, u organizaciji “Glas Srpske” već godinama u septembru otvara svoja vrata.

Sajam knjige, 27. po redu, koji će ove godine biti održan od 6. do 12. septembra u Sportskom centru “Borik” u Banjaluci, svojom besjedom otvoriće nagrađivani književnik Dejan Aleksić.

Otvaranje sajma predviđeno je za 18 časova, dok će od 19 časova posjetioci imati priliku da uživaju u promociji Aleksićeve knjige “Petlja”.

Ovo djelo, koje je inače Aleksićev prvi roman, nagrađeno je priznanjima “Miloš Crnjanski” te novoosnovanom nagradom “Vladan Desnica”.

Na ovogodišnjem Sajmu knjige svoja najnovija izdanja predstaviće izdavači među kojima su “Laguna”, “Vulkan”, “Dereta”, “Akia Mali princ”, “Buk”, “Partenon”, “Cepelin”, “Pčelica”, “Nova knjiga” i Društvo članova Matice Srpske u Republici Srpskoj.

Na ovogodišnjem sajmu biće dodijeljene i nagrade “Moštanica”, “Liplje”, “Gomionica”, “Stuplje” i “Krupa”. O nagradama će odlučivati žiri u sastavu Danijel Dojčinović, Miladin Berić i Danijela Jelić.

Radno vrijeme sajma, koji će trajati do 12. septembra je od 10 do 21 čas, a cjelokupan program biće objavljen u narednom periodu.

Preuzeto sa: blink.ba