Edukacija

Digitalna agencija Alicorn lansirala edukativnu video igru

Digitalna agencija Alicorn lansirala je drugu u serijalu obrazovnih video igra, koja za cilj ima da učenicima srednjih škola i široj javnosti približi znanje iz oblasti likovne kulture. Lansirana igra, pod nazivom “Likovna avantura”, fokusira se na gradivo iz oblasti likovnog obrazovanja za drugi razred gimnazije, a svi zainteresovani mogu testirati svoje znanje preuzimanjem mobilne aplikacije sa Android ili iOS prodavnice.

Igra, dostupna svima u Crnoj Gori, je razvijena u saradnji sa profesorima iz ove oblasti – mr Ivanom Ćupić, profesoricom likovne kulture u gimnaziji “Slobodan Škerović” i mr Milovanom Novakovićem, profesorom u srednjoj likovnoj školi ”Petar Lubarda”. Angažman profesora omogućio je relevantnost pitanja i pojašnjenja, kao i usklađivanje igre sa gradivom koje srednjoškolci prolaze kroz svoje izučavanje likovne kulture.

Profesorica Ivana Ćupić navodi: “Nekad zaboravimo koliko je likovna umjetnost važna i šta ona predstavlja. Umjetnost utiče na razvijanje kreativnog razmišljanja i pomaže boljem razumijevanju drugih predmeta – od prirodnih i društvenih nauka do jezika. Osim toga, likovna kultura bi trebalo da postavi pravilnu estetsku orjentaciju djeci – izdvajanje onoga što je vrijedno od onoga što nije. Nadam se da smo ovim kvizom uspjeli da ponudimo još jedan kvalitetan alat za učenje i da će sama umjetnost zbog toga doprijeti do velikog kruga mladih.”

Pomenuti serijal obrazovnih video igara je nastao kao rezultat podrške Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja u okviru dodijeljenih grantova za ranu fazu razvoja startapova. Dodijeljeni grant je iskorišćen za jačanje kapaciteta kompanije Alicorn za razvoj video igara, a daljim angažmanom tima u domenu razvoja obrazovnih video igara, cilj je da Crna Gora postane prepoznata po sopstvenim, unikatnim naporima da digitalne tehnologije i video igre iskoristi u obrazovanju.

U narednom periodu će biti lansirana i treća video igra na temu filozofije za učenike srednjih škola. Za više informacija o radu kompanije Alicorn u domenu razvoja edukativnih video igara možete posjetiti zvanične naloge kompanije na mrežama Facebook i Instagram.

Preuzeto sa: mladiinfo.me