Edukacija

Poziv na besplatnu obuku o upravljanju projektima

S ciljem podrške potencijalnim korisnicima sredstava i u okviru priprema za učešće u projektima Progama za dunavsku regiju (Danube Region Programme 2021-2027), Direkcija za evropske integracije poziva zainteresovane predstavnike organizacija/institucija da učestvuju na obuci na temu upravljanja projektnim ciklusom u projektima transnacionalne saradnje.

Trodnevna radionica biće održana od 6. do 8.9.2022, a o mjestu održavanja i detaljnom programu rada učesnici će biti pravovremeno upoznati.

Kriterijumi za učešće na treningu su sljedeći:

  • Organizacioni – neprofitno pravno lice (institucije državne, regionalne i lokalne uprave, tijela u javnom vlasništvu, obrazovne i istraživačke ustanove, razvojne agencije, organizacije civilnog društva, strukovna udruženja i sl.)
  • Sektorski – oblast djelovanja relevantna u odnosu na programske prioritete i ciljeve:

Prioritet 1 – Pametnija dunavska regija

Prioritet 2 – Zelenija dunavska regija, s manje ugljenika

Prioritet 3 – Društvenija dunavska regija

Prioritet 4 – Bolje upravljanje saradnjom u dunavskoj regiji

(O specifičnim ciljevima Programa možete pročitati više na programskoj web strani).

  • Zainteresovanost za prijavu na prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata
  • Znanje engleskog jezika.

Broj učesnika je ograničen tako da će se, uz navedene kriterijume, u odabiru učesnika programa primjenjivati načelo prvenstva prema redoslijedu prijava i omogućiti učešće samo po jednog predstavnika organizacije/institucije.

Obuka je finansijski podržana sredstvima Evropske unije, kroz projekat tehničke pomoći i besplatna je za učesnike. Organizator će snositi i troškove smještaja, dok putne troškove snose učesnici.

Za registraciju učešća potrebno je popuniti obrazac prijave, dostupan na sljedećem linku Registracija učesnika, najkasnije do 16.08.2022. godine. Aplikanti će biti obavješteni o statusu prijava do 20.08.2022.

Za dodatna pojašnjenja možete nam se obratiti putem e-maila, na: nationalcontactpointbih-dtp@dei.gov.ba.

Preuzeto sa: dei.gov.ba