Korisno

Pronađi inspiraciju za vježbanje kod ove 4 influenserke

Koliko puta si pokušala vježbati ali zbog nedostatka motivacije i istrajnosti to nije trajalo duže od jedne sedmice? Naviku vježbanja, kao i svaku naviku, je teško izgraditi. Potrebno je vrijeme, disciplina, jaka motivacija i plan. Da bismo ti pomogli, odabrali smo 4 influenserke koje su nama bile inspiracija i pomoć u sticanju navike svakodnevnog vježbanja.

Pamela Reif

Pamela Reif je mlada njemačka fitnes influenserka sa nekoliko miliona pratilaca iz cijelog svijeta. Pamela promoviše vježbanje, zdravu ishranu i njeni YouTube tutorijali imaju milionsku publiku. Kod Pamele možeš pronaći sve: od kratkih šestominutnih vježbi do intenzivnih treninga od pola sata, kardio vježbe, pilates, jogu, vježbanje uz ples.

Move with Nicole

Nicole McPherson je australijska pilates influenserka najviše fokusirana na You Tube. Nicole daje detaljne i besplatne treninge na ovoj mreži. Od treninga za početnike do naprednih vježbi koje kombinuju kardio i pilates, pilates i HIIT, kao i joga vježbi. Većina ovih treninga ne zahtijeva nikakvu opremu. Dovoljna je samo prostirka.

@emilyskyefit

Emily Skye je fitnes trenerica koja osim zdravog načina života promoviše i prihvatanje tijela sa svim njegovim vrlinama i manama. Ona je majka dvoje djece i nije se ustručavala da pokaže svoje tijelo u svim fazama: tokom trudnoće i neposredno poslije poroda. Strije, celulit, višak kilograma i kože, za Emily nisu tabu.

@katybath

I Katy se bavi pilatesom, a jedan pogled na njene kratke Instagram videe će učiniti da i ti poželiš isto. Elegancija i kontrola pokreta, svjesno vježbanje i slušanje sopstvenog tijela je ono za šta se Katy zalaže. Njeni treninzi su odlična opcija za sve početnike u vježbanju i one koji nisu ranije probali pilates.

Uvijek je pravo vrijeme da počneš razmišljati o svom zdravlju. Za početak je dovoljna samo prostirka, malo prostora i volje.

Preuzeto sa: ultra.ba