Vijesti

Sport dostupan djeci: Grad će sufinansirati članarine za 30 sportskih organizacija

Odjeljenje za društvene djelatnosti obavještava da će od ukupno 34 zaprimljenih prijava, 30 sportskih organizacija dobiti podršku Grada Banje Luke u okviru Javnog poziva u cilju realizacije projekta „Sport dostupan djeci“ koji podrazumijeva sufinansiranje članarina u sportskim organizacijama.

Ovaj projekat se realizuje u trajanju od pet mjeseci počevši od avgusta, a za ovu namjenu iz budžeta biće izdvojeno 60.000 KM.

Javni poziv, na koji su pravo prijave ostvarivale klasifikovane sportske organizacije u sportovima I i II kategorije (atletika, košarka, odbojka, plivanje, rukomet, fudbal, boks, biciklizam, vaterpolo, gimnastika, kajak-kanu, karate, stoni tenis, tenis, džudo i šah) bio je otvoren od 19. do 28. jula.

Iz Odjeljenja su pojasnili da su sportske organizacije navedenih sportskih grana mogle da se prijave za sufinansiranje članarina u dvije najniže kategorije, koje se nalaze u sistemu takmičenja matičnog sportskog saveza.

Kako su naveli iz resornog Odjeljenja – putem ovog javnog poziva zaprimljene su 34 prijave, od kojih je 30 prijava ispunilo uslove javnog poziva, dok četiri prijave nisu razmatrane. Naime, dvije prijave nisu razmatrane je nisu dostavile dokumentaciju u skladu sa članom 5. Javnog poziva, dok su druge dvije prijave došle mimo navedenog roka i suprotno članu 8. Javnog poziva.

Izabrane sportske organizacije potpisaće sa Gradom ugovor o sprovođenju projekta „Sport dostupan djeci“, kojim će se definisati broj i ukupan iznos sufinansiranih članarina, period realizacije projekta, prava i obaveze korisnika sufinansiranih članarina, izvještaj i kontrola realizacije projekta.

Rezultate javnog poziva pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka