Vijesti

Novi mural u centru Banjaluke nosi važnu poruku

Autorka murala je banjalučka ilustratorica i slikarka Nataša Konjević.

U centru Banjaluke, na raskrsnici ulica Franje Jukića i Kralja Alfonsa XIII, niče još jedan mural. Fasadu zgrade na prvi pogled krasi lik žene i šarenog cvijeća ali kada se bolje zagledate, cvijeće je zapravo buket od plastičnih boca, jednokratnih slamki, čepova…

Ovo je prvi mural Centra za životnu sredinu u Banjaluci, a izrađuje se zahvaljujući podršci Ambasade Velike Britanije u Sarajevu, u sklopu kampanje “Jul bez plastike” koja ima za cilj smanjenje i zaustavljanje plastičnog zagađenja.

Autorka murala je Banjalučanka Nataša Konjević, likovna umjetnica koja je svojim kreativnim oslikavanjem već uljepšala brojne zgrade širom Evrope.

Nataša Konjević je ilustratorica i slikarka murala iz Banjaluke. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Banjaluci na smjeru Grafika. Završila je i master studije na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu sa slikovnicom “Stvarno nestvarne priče” kao završnim radom. Pretežno stvara u domenu ilustracije i murala, a dobitnica je i nekoliko priznanja za dosadašnji rad.

Sa svakim crtežom, Nataša šalje neku poruku, a ovaj mural nosi snažnu i ukazuje na rastući problem zagađenja životne sredine usljed proizvodnje i korištenja jednokratnih proizvoda od plastike.

Natašine radove možete pogledati na njenim profilima na Facebooku i Instagramu.

Preuzeto sa: blink.ba