Edukacija

Logosoft IT Summer School 2022

Ovo ljeto iskoristite odlične popuste za specijalizirane online IT edukacije/radionice namijenjene svim uzrastima polaznika koji se žele upoznati sa IT oblastima, koje su danas jako tražene i atraktivne u IT svijetu te na taj način započeti svoju IT karijeru. U okviru curriculuma će biti obrađeno sljedeće: Microsoft Windows server 2022 i cloud usluge Azure i Microsoft 365.

Nakon završetka naše IT Summer School 2022 polaznici će ovladati novim znanja, a i usavršiti postojeća znanja, koja će im pomoći odrediti daljnji put IT specijalizacije i stručnog tehničkog usavršavanja.

Svi polaznici će dobiti Logosoft diplomu za prisustvo edukaciji. Logosoft IT Summer School 2022 će održati naš trener Nedim Sadović, koji će svojim iskustvom, odličnim pristupom i vrhunskim znanjem pomoći svim polaznicima da usvoje nova znanja i ovladaju ovim IT oblastima.

Datum: 15.08.2022.

Vrijeme održavanja: 09:00 do 16:00

Trajanje: 3 radna dana

Rok za prijavu: 12.08.2022. godine

Način prijave: Molimo pošaljite e-mail na edukacija@logosoft.ba

Način održavanja: On-Site radionica u Logosoft edukacijskom centru je vođena od strane instruktora koristeći platformu za praktične vježbe. Polaznici će imati vlastitu radnu stanicu i pristup internetu da bi mogli pratiti nastavu.

NAPOMENA: Radionici mogu prisustvovati svi uzrasti polaznika. Broj mjesta je ograničen. Za dva i više polaznika iz istog domaćinstva/kompanije odobravamo dodatni popust od 5% na cijene u nastavku.

Opis edukacije:

Microsoft Windows server 2022 i cloud usluge Azure i Microsoft 365
Datum i vrijeme održavanja: 15.08.2022. – 17.08.2022. (3 dana) od 09:00 do 16:00h

Osnove operativnog sistema Windows Server 2022

Windows Server 2022 je posljednja verzija Microsoft operativnog sistema za servere i u širokoj je upotrebi u poslovnim okruženjima. Ovaj modul je namijenjen polaznicima kojima je potrebno osnovno znanje i vještine upravljanja Windows Server 2022 operativnim sistemom. U sklopu ove radionice će polaznici naučiti metode i načine instalacije Windows Server 2022 i kako najbolje da prilagode sistem za rad u radnom okruženju.

Lab 1 – Instalacija Windows Server 2022 u virtualnom okruženju.

Način rada i funkcionalnosti Windows Server 2022

Ovaj dio radionice obuhvata alate i funkcije Windows Servera 2022 za rad u poslovnom okruženju. U sklopu radionice će polaznici naučiti šta su to uloge servera, na koji način instalirati uloge, šta je Domena, kako se kreira i na koji način se spajaju drugi sistemi na domenu, šta je to aktivni direktorij i grupne polise.

Lab 2 – Kreiranje domene, korisnika, grupnih polisa i spajanje radne stanice na domenu u virtualnom okruženju.

Osnove Microsoft 365

Microsoft 365 je neizostavan servis čije pojedine funkcionalnosti svi koristimo svaki dan. Ova usluga objedinjuje Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Publisher, OneDrive, Teams itd.), zajedno sa dodatnim inteligentnim cloud servisima i zaštitom. Microsoft 365 se može koristiti za vlastite (kućne potrebe), za male kompanije, kao i za enterprise okruženja, stoga je od velikog značaja usvojiti osnovna znanja o ovom proizvodu. Polaznici će usvojiti znanja i vještine za implementaciju i upravljanje Microsoft 365 servisima, uključujući njegove identitete, druge servise koji o njemu ovise, zahtjeve i tehnologije koje podržava. Polaznici će naučiti kako postaviti tzv. Microsoft 365 Tenant koristeći postojeće korisničke identitete te kako održavati Tenant i njegove korisnike.
Lab 3 – Kreiranje Microsoft 365 Tenanta, upravljati korisnicima, grupama i servisima.

Osnove Microsoft Azure

Microsoft Azure je cloud servis i takvo okruženje u koje možete vrlo brzo i efikasno build-ati, testirati, upravljati i deploy-ati aplikacije i/ili usluge na globalno dostupnim resursima koristeći one alate i framework-e koji odgovaraju baš vama. Ova radionica je namijenjena polaznicima​ koji se prvi put susreću s Azure cloud konceptom i kroz koju će proći kroz osnovne pojmove o radu u cloud-u s Azure-om. Polaznici će se upoznati na koji način im to može pomoći u poboljšanju rada uz korištenje Azure servisa, Azure Active Directory-a i samim konceptom rada s cloud baziranim rješenjima.
Lab 4 – Kreiranje korisnika na Azure platformi, upravljanje sa korisnicima i grupama.

Cijena:

120 KM sa PDV-om

Napomena 1: Za dva i više polaznika iz istog domaćinstva/kompanije odobravamo dodatni popust od 5%. Popusti se ne zbrajaju.
Napomena 2: U cijenu je uključena Logosoft diploma za prisustvo edukaciji.

Predavač:

​Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.
Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.​

Informacije o detaljima kursa

Preuzeto sa: logosoft.ba