Studenti

Studentski poslovi: Savjeti kako ih pronaći

Studenti se iz različitih razloga zapošljavaju. Neki žele zaraditi troškove života i studiranja , drugi sanjaju o stjecanju vrijednih kvalifikacija . Ima i onih koji idu na sveučilište samo nekoliko puta tjedno, pa svoje slobodno vrijeme planiraju popuniti drugim aktivnostima. Ima puno posla za studente. Ali kako smatrate da je to korisno? Što učiniti kako ne bi bili prevareni?

Rad za studenta – što trebate znati?

Postoje dvije vrste studija: redovne i vanredne . Mnogo zavisi o ritmu studija. Neki poslodavci samo za vikend traže zaposlenike, drugi zahtijevaju od zaposlenika svaki dan doći u ured. Dan koji će student tražiti za vikend ponude , dok će vanredni student pokušati pronaći ponudu koja će odgovarati njegovom sveučilišnom odmoru .

U ponudama za posao obično se navodi koja vrsta zaposlenika se traži. Jeste li redovni student, ali idete na sveučilište samo nekoliko puta tjedno? Ne odustajte od ponuda koje zahtijevaju posao “od ponedjeljka do petka”, možda se možete slagati s potencijalnim poslodavcem.

Rad za studenta – bez iskustva

Vi ste student, poslodavac koji traži takvog zaposlenika uzima u obzir da nemate puno iskustva i da je spreman naučiti vas sve. Vrijedno je potražiti posao u sličnom polju studija kao i studij . Na taj ćete način nakon završetka nastave u svom životopisu moći pokazati ne samo svoje znanje, već i kompetencije.

Ako još niste odlučili u kojem ćete se smjeru željeti razvijati u budućnosti i mislite da vaše polje studija nije ono što želite raditi – uvijek možete isprobati svoje ruke u trgovanju . Mnogi studenti zarađuju dodatni novac radeći u trgovačkim centrima , restoranima i kafićima . Na ovaj način naučit ćete mnoge korisne stvari, uklj. kako razgovarati s ljudima, odgovornost, točnost ili timski rad – to su vrlo važne osobine koje svaki dobar zaposlenik treba imati.

Posao za studenta – ili možda plaćeni staž?

Diplomiranje na uglednom sveučilištu nije jamstvo da ćete dobiti posao iz snova. Za mnoge poslodavce kompetencije kandidata su važnije. Za ljude koji su usmjereni na karijeru, pripravništvo će biti rješenje . Na internetu možete pronaći mnogo plaćenih oglasa. Na ovaj način moći ćete se pripremiti za posao iz snova, naučiti kako to radi iz kuhinje i steći dragocjeno iskustvo. Velike tvrtke, manje tvrtke i agencije traže pripravnike. Ovo je dobar način za započeti izgradnju karijere.

Posao za studenta – pozivnog centra

Studenti se također odlučuju raditi “na telefonu”, tj. U pozivnom centru . To je zbog činjenice da rad u pozivnom centru vrlo često ima fleksibilno radno vrijeme , zahvaljujući kojem studenti lako mogu prilagoditi takav rad svom rasporedu.

Rad se temelji na strogo definiranom scenariju, posebno pripremljenim tekstovima i naučenim mehanizmima razgovora s klijentom . U pozivnom centru možete odgovarati na pozive kupaca ili ih sami pozivati.

Zarada na takav poziv centra, često su podijeljeni u bazu i premije , ovisno o prodane robe. Potrebno je mnogo napora da biste dobili visoku plaću – što više prodajete, to će vam biti bolje.

Rad za studenta – kako ne biti prevaren?

Imajte na umu da na internetu postoji mnogo lažnih oglasa za posao, a postoje i poslodavci koji će možda željeti iskoristiti malo iskustva studentskog zaposlenika. Prije nego što odlučite poslati svoj životopis i propratno pismo, pažljivo provjerite svog poslodavca. Pročitajte o njegovoj tvrtki , posjetite web stranicu i kanale društvenih medija, pročitajte mišljenje ljudi koji surađuju s određenim radnim mjestom.

Također pažljivo pročitajte oglase za posao, oni često sadrže važne informacije. Ne bojte se postavljati pitanja!

Vrlo važno – svaki poslodavac ima različite zahtjeve, stoga nemojte slijepo slati isti životopis i propratno pismo , već ih uvijek uskladite s određenom ponudom.

/hr.pro-nails.ru/

Preuzeto sa: hocu.ba