Korisno

Četiri načina da se riješite negativnih misli

Nekoliko savjeta kako da napravite pozitivnu promjenu.

Da li želite da se (skoro) svakoga dana osjećate super? Da zaobiđete stres, anksioznost, probleme sa spavanjem ili depresiju?

Onda morate da zaustavite negativne misli i konačno naučite kako da razmišljate pozitivno.

Mnogim ljudima je ovo jako teško da urade. Razlog tome su duboko ukorijenjena uvjerenja. Ako ste i vi među njima, evo nekoliko savjeta kako da napravite pozitivnu promjenu sa dugotrajnim efektom:

Uključite vizualizaciju u svoju dnevnu rutinu

Vizalizacija je tehnika koja može da vas napuni pozitivnom energijom, opusti ali i utiče na vašu budućnost. Dokazano je da vizualizacija može da poveća motivaciju, samopouzdanje i samoefikasnost, poboljša motorne performanse i pripremi vaš mozak za uspjeh!

Zato zamišljajte pozitivne ishode, osvarene ciljeve, putovanja, novac… sve ono što želite! Uključite sva vaša čula. Zamišljajte šta biste vidjeli, čuli, kako biste bili obučeni da recimo treba da održite neku važnu prezentaciju.

Vizaulizirajte svakoga dana, ujutru ili, još bolje, pred spavanje i tako kreirajte pozitivan osjećaj koji će vas pripremiti za dobre rezultate i uspjeh!

Pravilno formulišite vaše misli

Negativne misli čine da svaki vaš problem ili izazov bude još veći i teži. Svaki put kada pomislite da će nešto loše da se desi, da se stvari neće okrenuti u vašu korist, da nećete dostići željene ciljeve… vi okrenite smjer vaših misli.

Recite: „sve je u redu“, „stvari će se desiti onako kako je najbolje za mene“, „sve je moguće“. Mentalni trik je u tome kako formulišete vaše nove misli.

One moraju biti pozitivno utemeljene, ali takve da u njih povjerujete i nađete unutrašnji mir. Iako će ovo zahtijevati malo truda, vježbajte nove misli i budite uporni!

Odvojite vrijeme da radite ono što volite

Kada počnete da se radujete nečemu, vaš um postaje proaktivan. Osjećate se ispunjeno, živo, puno energije. Da biste se tako osjećali svakoga dana, treba da odvojite vrijeme da radite ono što vas čini srećnim.

Možda nekada bude teško naći vremena, ali je itekako važno. Zapravo, ne postoji ništa važnije od toga da se osjećate dobro, a praktikovanje onoga što vas čini srećnim je najbolji način da ostanete pozitivni.

Kada ste pozitivni, u stanju ste da vodite računa o sebi i da se lakše nosite sa svim životnim izazovima.

Znajte da ništa nije konačno

Ništa nije konačno, trajno i zauvijek. Ni trenutni posao koji ne volite, ni nesrećan ljubavni život, ni loše zdravlje. Iako vam se nekad čini da jeste, vjerujte mi da nije. Jedino što je doživotno jeste promjena.

Čime god da ste nezadovoljni, bitno je da prihvatite stav da sve može da se promijeni i poboljša! Kada to prihvatite, osetit ćete ogromno olakšanje i bit će vam mnogo lakše da mislite pozitivno o stvarima koje čine da se osjećate loše.

Preuzeto sa: studomat.ba