Takmičenja

LBC Summer Challenge: Najveći League of Legends turnir u BiH

Za sve ljubitelje League of Legends video igre, ova vijest je za vas: LBC Summer Challenge po prvi put u BiH!

Pripreme za prvi LBC Summer Challenge su u završnoj fazi jer će se već ovog ljeta bosanskohercegovačka i regionalna gaming zajednica okupiti u Domu Mladih (23.-24.7.) i odmjeriti snage u najpopularnijoj igrici svih vremena, League of Legends. Ulaz na sve mečeve ovog prestižnog turnira bit će besplatan za sve posjetioce.

Od ukupno 32 tima koja će se takmičiti na ovom prestižnom turniru, u finale će se kvalifikovati 8 najboljih ekipa iz BiH koje će se boriti za titulu i jednu od nagrada iz ukupnog nagradnog fonda od 5000 KM.

Prve kvalifikacije na rasporedu su već 18.6., dok će drugi kvalifikacioni događaj biti organizovan 2.7. Za završnicu, odnosno finalni dio LBC Summer Challenge-a gdje će snage odmjeriti 8 timova, Dom Mladih će 23. i 24. jula otvoriti svoja vrata za takmičare ali i posjetioce koji će, kako uživo tako i putem live streamova, moći pratiti finalne okršaje.

Jedna od najpoznatijih regionalnih YouTube zvijezda – Adnan Cerić Cerix – bit će domaćin premijernog izdanja LBC Summer Challenge-a, koji će u Domu mladih okupiti najutjecajnije članove regionalne gaming scene, kao što su Crni, Delić, Nugato i Nuni, pa je samim tim puno odlične zabave i druženja zagarantovano!

Dvodnevni smještaj je obezbijeđen, kao i putni troškovi koji su pokriveni za svih 8 finalista.

LBC Summer Challenge organizovan je od strane LBC-a, krovne BH League of Legends organizacije koja okuplja veliki broj gamera iz Bosne i Hercegovine. Samim tim, LBC nastoji omogućiti razvoj gaminga u Bosni i Hercegovini te omogućiti da ova industrija bude visoko profitabilna u našoj državi, kao što je to slučaj i u ostatku svijeta.

Prijave za prve kvalifikacije se mogu vršiti putem zvaničnog sajta.

Preuzeto sa: noob.ba