Vijesti

Završen „TrotoArt“: Prvi Festival uličnih zabavljača ispunio sva očekivanja

Sudeći po utiscima, prvi Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“ ispunio je sva očekivanja.

Naime, tokom protekla tri dana sjajnim nastupima na sedam gradskih lokacija trubači, tamburaši, gitaristi, hodajuće statue, pjevači, akrobate, plesači i umjetnici iz zemlje i regiona oživjeli su ulice i trgove našeg grada i banjalučkoj publici priredili trodnevni spektakl.

Pored grupe Teatrosk – hodajućih statua iz Skoplja, akrobatskog plesa na svili umjetnice Zvjezdane Dervić i sjajnog muzičkog programa prve večeri nastupili su novosadski Haos animatori koji su na Trgu Krajine priredili vatreni šou.

Prvi Festival uličnih zabavljača donio je sjajnu zabavu i u subotu. Pored zanimljivog dnevnog programa, radionica i dječijih predstava u kojim su uživali i naši najmlađi sugrađani, Banja Luka je zaplesala u ritmu ča-ča-ča, a potom uživala u koncertu dobro poznatih „Kraljeva ulice“.

Dobra zabava Festivala nastavila se i u nedjelju prijepodne uz sjajan muzički program na nekoliko lokacija, dok su se u Parku „Petar Kočić“ naši mališani zabavili uz Fazonka, slikarske radionice i druge zabavne sadržaje.

Završetkom ovog festivala program do sada najvećeg Banjalučkog proljeća približio se kraju, ali sve naše sugrađane i turiste svakako očekuje uzbudljivo i sadržajno ljeto.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka