Vijesti

Uz zabavljače na svakom ćošku, doživite TrotoArt

Uz zabavljače na svakom ćošku, doživite Banju Luku kao nikada do sada, jer vas od 17. do 19. juna očekuje prvi Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“.

Zabavljači koji se igraju vatrom, klovnovi, Haos animatori, ulični bendovi i mnogi drugi umjetnici prirediće na ulicama našeg grada pravi spektakl.

Veliko otvaranje na Trgu Krajine zakazano je u petak, 17. juna od 20.00 časova, uz novosadske „Haos animatore“ i brojne muzičke grupe.

Sjajna zabava biće nastavljena i u subotu, 18. juna, kada u naš grad stižu „Kraljevi ulice“, koji će održati koncert na Trgu Krajine.

Ne propustite priliku da uživate i u atraktivnom nastupu grupe „Teatrosk“ – žive statue – koji dolaze iz Skoplja i koji će u našem gradu nastupati prva dva dana Festivala.

U okviru Festivala u Parku „Petar Kočić“ i u parkiću kod Spomenika banu Milosavljeviću biće priređen i bogat program za naše mališane.

Uz animatore i klovnove, radionice crtanja i slikanja, slaganje Rubikove kocke, plesnu predstavu „Uspavana ljepotica“ u prvom Festivalu uličnih zabavljača uživaće i naši najmlađi sugrađani.

Podsjećamo, preko 150 zabavljača raspoređenih na više posebno uređenih lokacija duž glavnog gradskog šetališta – od Banskog dvora i Palate Republike, preko „parkića“ i Gospodske ulice, do Trga Krajine i platoa sa govornicom iza RK „Boska“ učestvovaće na 1. „TrotoArtu“.

Pored brojnih domaćih izvođača, na Festivalu će učestvovati i izvođači iz Prijedora, Kozarske Dubice, Sarajeva, Novog Sada, Zagreba i Skoplja.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka