Vijesti

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Srpske organizovaće prvi „Talent kamp 2022“ na Jahorini

Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom i Inovacionim centrom Banjaluka, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske u periodu od 6. do 8. juna 2022. godine organizovaće „Talent kamp 2022“ na Jahorini koji će okupiti oko 350 učenika – pobjednika školskih i republičkih takmičenja iz svih krajeva Republike Srpske.

Svečano otvaranje prvog Talent kampa planirano je 6. juna 2022. godina u 18.00 časova u hotelu „Termag“ na Jahorini.

„Cilj “Talent kampa 2022” je da promoviše mlade talente Republike Srpske, a takođe će doprinijeti popularizaciji učenja i kreiranja ambijenta u kojem se učenje i trud nagrađuju i prepoznaju su od društva. Osnovci i srednjoškolci imaće priliku da na „Talent kampu“, predvođeni eminentnim stručnjacima iz Republike Srpske i Srbije, steknu nova iskustava i znanja kroz edukacije i upoznavanje predavača koji će im kroz primjer sopstvenog uspjeha dati još veću motivaciju da nastave sa razvojem svojih talenata i postizanjem odličnih rezultata“, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Dodala je da Ministarstvo prosvjete i kulture prepoznaje, njeguje i nagrađuje talentovanu djecu koja predstavljaju veliki potencijal za bolju budućnost Republike Srpske što je u direktnoj vezi sa implementacijom ciljeva iz Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period 2022–2030. godine.

Projekat „Talent kamp 2022“ obuhvata učenike od 3. do 9. razreda i srednjoškolce koji su pobjednici takmičenja koja se održavaju tokom cijele školske godine u skladu sa nastavnim planom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske

Bogat edukativno – zabavni program obuhvata zanimljiva predavanja i radionice iz različitih oblasti: književnosti, umjetnosti, informaciono – komunikacionih tehnologija, sporta, prirodnih nauka, kao i takmičenja, a za sve učesnike kampa planirana je dodjela diploma (medalja).

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji