Organizacije

Uručen prvi priručnik „Scavenger hunt”. Krećemo…

Aleksa Matić asistent na projektu “U potrazi za bogastvima u BiH” ispred “Perpetuum mobile – Instituta za razvoj mladih i zajednice” uručio je prvi primjerak priričnika “Scavenger hunt” Tatjani Jurić.

Tatjana Jurić je profesorka istorije i latinskog jezika u Gimnaziji u Banjaluci koja je zajedno sa “Perpetuum mobile – Instituta za razvoj maladih i zajednice” učestvovala u izraditi priručnika “Scavenger hunt” kao jedan od načina približavanja istorijskih znamenitosti mladima u BiH.

“Ne znam da li ovo prvi priručnik kreiran po “scavenger hunt” metodologiji u RS i u BiH, ali je definitivno prvi priručnik u kojem sam imala veliku slobodu pisanja, kreiranja i uređivanja, kao i mogućnost da upotrijebim sve što sam naučila kako bi napravila nešto drugačije od svega na čemu sam radila.” – izjavila je autorka.

Priručnik je namjenjen mladima koji će kroz ovaj projekat otkrivati istorijske znamenitosti Bosne i Hercegovine i to u gradovima Banja Luka, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Jajce, Prnjavor i Travnik.

Projekat “U potrazi za bogastvima u BiH” realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

#USAID #IOMBIH #PerpetuumMobile

Preuzeto sa: Perpetuum Mobile