Ostalo

BASF Innovation Hub 2022: Poziv za inovatore i startape

Vodeća svjetska hemijska kompanija BASF objavila je poziv za startape i inovatore.

Poziv se odnosi na startape, bez obzira na njihov nivo razvijenosti, i samostalne inovatore iz: Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke Republike, Grčke, Mađarske, Rumunije, Srbije, Slovenije i Slovačke.

Doprinos idejama koje se bave ključnim ekološkim izazovima današnjice u fokusu su BASF Innovation Hub 2022, obuhvaćeni konceptom obnovljivih izvora energije.

Najbolja inovacija ili startap-ideja na lokalnom nivou dobija priliku da kao pobjedničko rješenje obezbijedi za sebe inicijalnu podršku u vrijednosti od 2.500 evra, kao i mogućnost za dalje učešće u velikom finalu i dodatno finansiranje u iznosu od 5.000 evra – bez obzira na to da li će BASF nastaviti da podržava ideju.

BASF Innovation Hub 2022 sastoji se od dvije glavne cjeline:

BASF Innovation Hub 2022 lokalni događaji predstavlja prvu fazu. Nakon faze prijave, pet najboljih ideja na lokalnom nivou dobija priliku da se predstavi pred lokalnim žirijem koji će odabrati pobjednika lokalnog takmičenja. Pobjednici lokalnih takmičenja automatski se kvalifikuju za BASF Innovation Hub 2022 Grand Finale.

BASF Innovation Hub 2022 Grand Finale je druga faza i predstavlja jedinstvenu priliku za pobjednike na lokalnom nivou da predstave svoje inovacije i startap-ideje još široj publici i potencijalno osiguraju dodatnu investiciju za svoj dalji razvoj.
Više informacija o temama i samom projektu nalazi ovdje i u prilozima (Prilog 1, Prilog 2).

Prijave su moguće do 16. septembra 2022. godine.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci