Događaji

Poziv na šumsku šetnju

Prošetaj se sa nama kroz šume Banjaluke i otkrij svoj grad na drugačiji način!

U nedjelju, 05.06. u 10h, okupljamo se kod kućice s rampom na Banj brdu, odakle krećemo u šumsku šetnju preko Trešnjika, Zmajevca i Ponira, završavamo kod Nešković pumpe na Starčevici.

Staza nije zahtjevna i namjenjena je svima! Djeca mlađa od 18 godina je neophodno da dođu u pratnji punoljetne osobe.

Ruta je dugačka preko 15km i trajaće minimalno 5h. U toku šetnje pravićemo više kraćih pauza i jednu dužu pauzu za jelo. Preporučujemo da obujete udobnu obuću, ponesete 2l vode, ručak i grickalice za energiju. I naravno zaštitu od sunca – kape, kačet, šešir i kremu.

Šetnju vodi Nikola Pecanac, master šumarstva, koji dosta vremena i terena provodi baš na ovim rutama. Od njega ćete moći naučiti svašta o samim šumama koje se nalaze u okolini našeg grada, o biljnim vrstama koje krase ove šume, kao i o tome kako se upravlja i gazduje ovim tipovima šuma.

Ako želiš da nam se priključiš prijavi se do subote do 20h na email adresu maja.bajic@czzs.org, slanjem podataka (ime, prezime i broj telefona).

Šetnja je organizovana u sklopu projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude”, koji finansira SIDA – Švedska agencija za međunarodni razvoj, a impelementira WWF Adria.

Preuzeto sa: Instagram @centar_za_zivotnu_sredinu