Vijesti

Podrška sportu: Uskoro tri javna poziva za sufinansiranje iz oblasti sporta

Odjeljenje za društvene djelatnosti obavještava sportske organizacije registrovane na teritoriji grada da su definisani termini za raspisivanje javnih poziva iz oblasti sporta.

Tako će, od 1. juna do 1. jula 2022. godine, biti otvorena tri javna poziva iz oblasti sporta radi sufinansiranja programskih aktivnosti i projekata sportskih organizacija, kao i organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija „od posebnog značaja“ i „od značaja“ za grad Banjaluku za 2023. godinu, i to:

  • Javni poziv za klasifikaciju sportskih organizacija i učešće u Osnovnom programu sufinansiranja programskih aktivnosti sportskih organizacija u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2023. godinu.
  • Javni poziv za učešće u Posebnom programu sufinansiranja programa/projekata sportskih organizacija u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2023. godinu.
  • Javni poziv za sufinansiranje organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija od posebnog značaja i od značaja za grad Banjaluku u okviru Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2023. godinu.

Grad Banja Luka opredijeljen je da u narednom periodu stvori još bolje uslove i ambijent za ljude koji su uključeni u sistem sporta, upravo kako bi oni koji ulažu velike napore dobili podršku od svoje lokalne zajednice.

S tim u vezi, Odjeljenje za društvene djelatnosti poziva sportske organizacije koje, u skladu sa Pravilnikom, ostvaruju pravo na sufinansiranje da podnesu prijave na navedene javne pozive, jer je to ujedno i uslov za finansiranje u budžetskoj 2023. godini.

Takođe, iz Odjeljenja obavještavaju sportsku javnost da je Grad Banja Luka u skladu programskim dokumentima za 2021. godinu sportskim organizacima, koje su bile obuhvaćene tim dokumentima, isplatio sredstva u 100 odstotnom iznosu, a sve sportske organizacije koje se sufinansiraju iz Osnovnog programa su dobile jedinstveno povećanje od 10,75 odsto u odnosu na odobrena sredstva.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka