Organizacije

Održan trening za trenere u okviru projekta “Young men initiative”

Sa ciljem osnaživanja naših partnerskih organizacija, prethodne sedmice organizovan je zajednički sastanak i trening za trenere u oblasti vršnjačke edukacije koja promoviše zdrave stilove života.

Osim planiranja zajedničkih strateških ciljeva i projektnih aktivnosti za naredni period, razgovarali smo i o uticaju naših dosadašnjih relizovanih planova. Zanimalo nas je kakva je bila saradnja sa školama i drugim institucijama, te kakav učinak ima naš projekat na lokalne zajednice, ali i šire.

Govorilo se o rezultatima i izazovima sa kojima smo se susretali prethodnih mjeseci, ali i o procesima koji nam slijede a predstavljaju ključne aktivnosti i saradnju sa institucijama.

Fokus susreta svakako je bio trening za trenere baziran na ,,Programu Y” koji je ovaj put detaljno izučen i predstavljen prisutnima. Napornim radom i trudom svi prisutni edukovani su da budu treneri drugim mladim ljudima u edukacijama po našem fantastičnom priručniku. Upravo ovaj poduhvat predstavlja početni korak prije novih obuka vrnjačkih edukatora po lokalnim zajednicama u BiH.

Očekuje nas još mnogo aktivnosti u narednim danima!

Stay tuned!

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II” i projekta: “Muškarci i dječaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i rješavanju pitanja ekstremizma i nasilja mladih na Zapadnom Balkanu”, koji je podržava Vlade Švicarske, Oak Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans.

#YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #SvicarskauBiH #AustrianDevelopmentAgency #OakFoundation

Preuzeto sa: Perpetuum mobile