Uspostavljena direktna linija Hurgada – Banjaluka

Direktna linija Hurgada-Banjaluka-Hurgada egipatske avio-kompanije “Er-Kairo” uspostavljena je danas na banjalučkom Aerodromu.

Na ovoj relaciji avion će saobraćati dva puta sedmično – utorkom i petkom.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da je ova avio-linija još jedan uspješan projekat ovog preduzeća, te da će značajno doprinijeti razvoju Republike Srpske.

“Do kraja godine očekujemo još najmanje dvije nove destinacije, što će doprinijeti značajnom oživljavanju našeg aerodroma i korištenju njegovog potencijala”, rekao je Račić.

On očekuje da linija do Egipta bude uspostavljena tokom cijele godine, jer postoje potencijali za putovanje putnika ka toj zemlji i u zimskom periodu.

“Nadamo se da ćemo u narednom periodu pojačano raditi na promociji turizma Republike Srpske, kako bismo imali dobru razmjenu turista koji dolaze iz različitih zemalja, jer Srpska i BiH imaju šta da pokažu”, rekao je Račić.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da će resorno ministarstvo uložiti sve napore da se u narednom periodu uspostavi još sličnih linija.

Prve putnike koji su iz Banjaluke avionom otputovali ka Hurgadi ispratio je i ambasador Egipta u BiH Jaser Sorur, koji je izrazio nadu da će putnika na ovoj liniji biti sve više.

On je istakao da je turizam jedan od važnijih sektora koji utiče na privredni i ekonomski razvoj zemlje, te kojem treba posvetiti pažnju u narednom period.

“Današnji let je prvi korak na uspostavljanju saradnje na čijem ćemo razvoju raditi u narednom periodu”, rekao je Sorur.

Preuzeto sa: Ministarstvo saobraćaja i veza