Vijesti

U subotu „4Falcons“: Banja Luka spremna za prvu trku sa preprekama na tvrđavi Kastel

Banja Luka je spremna za prvu trku sa preprekama „4Falcons“ koja će biti održana u subotu, 21 maja na tvrđavi Kastel.

Kako je rekao direktor trke, Darko Savić, već sada ima više od 500 prijavljenih, te nema sumnje da će ova trka dati poseban pečat našem gradu, a samim tim postati i prepoznatljiv brend.

-Na jako dobrom smo putu, a do same trke i cjelokupnog događaja je ostalo tek nekoliko dana. Nama je cilj bio da ove godine od naziva „4Falcons“ pokušamo da napravimo svojevrsni brend grada na Vrbasu, te smo na dobrom putu. Ova trka i ovo ime postaće prepoznatljivi, kao u Banjoj Luci, tako i u cijelom regionu – rekao je Savić.

Dodao je da su protekle sedmice posjetili Tribalion koji je održan na Tari, te da su već tada uvidjeli da su napravili dobru stvar kada je riječ o promociji „4Falcons“ trke.

-Učesnici Tribaliona su znali da mi pravimo trku i da se ona održava na Kastelu. Znaju da će i u večernjim časovima nastupiti popularna rep grupa „Beogradski sindikat“, te da je gradonačelnik Draško Stanivuković ambasador ove trke. Poručuli su da dolaze u naš grad, što nas izuzetno raduje – rekao je on.

Na ovoj trci, kaže Savić, učesnici će morati da savladaju oko 40 prepreka.

-Kada je riječ o samim preprekama, one su prilagođene rekreativcima koji su u bilo kakvom treningu. Isto tako, moram reći da nije jednostavno, jer ima dosta i teških prepreka, poput penjanja po konopcu, provlačenja, a imaju i prepreke koje se odnose na preciznost, odnoso luk, strijeka, koplje. Biće zanimljivo i radujemo se – rekao je direktor trke Darko Savić.

Istakao je kako će napraviti nešto što je u poptunosti karakteristično za tvrđavu Kastel i za srednji vijek.

Podjsećamo, prva trka sa preprekama u Banjoj Luci, biće održana 21. maja na tvrđavi Kastel, a na istoj će učestvovati i gradonačelnik Draško Stanivković.

Nakon trke, u večernjim časovima, nastupiće popularna rep grupa „Beogradski sindikat“.

Satnicu događaja možete da pogledate OVDJE, a mapu trke OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka