Organizacije

Perpetuumov centar za talente okupio 30 nadarenih, talentovanih i izvrsnih mladih

Ova sedmica, sa pripremnim fazama, je bila posvećena talentovanima, u Domu omladine u Banjoj Luci je održan Kamp za nadarene, talentovane i izvrsne mlade. Kamp je organizovao Institut Perpetuum mobile uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srspke.

Na ovogodišnjem Kampu okupili smo 30 učenika banjolučkih srednjih škola, koji su od strane profesora prepoznati kao naročito nadareni, talentovani i izvrsni u nekoj od STEM oblasti. Mladi su imali priliku da kroz interaktivan, teorijsko-praktični pristup prošire svoja znanja iz hemije, programiranja, fizike, 3D printinga, robotike i astronomije.

Takođe, mladi su posjetili Američki kutak gdje im je održano predavanje iz 3D printinga, te Palnetarijum na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjoj Luci.

Učesnici Kampa, imali su priliku da prisustvuju i svečanom otkrivanju biste našem velikom naučniku Nikoli Tesli, kao i otvaranju Teslinog kluba, osnovanog od strane Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

Perpetuumov centar za talente će i dalje nastojati osigurati podršku razvoju izvrsnosti kroz razvijen sistemski modalitet podrške za mlade koji su prepoznati kao posebno nadareni, talentovani ili daroviti u nekoj od oblasti. Kamp je dio Perpetuumovog centra za talente koji zajedno sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, realizuje program “Izvrsnosti” kao dio omladinske politike Republike Srpske.

Preuzeto sa: pm.rs.ba