Čuvari tradicije: KUD „Piskavica“ organizuje manifestaciju „Svome Gradu“

Već tradicionalno, KUD „Piskavica“ i ove godine organizuje manifestaciju „Svome Gradu“, smotru dječijih folklornih sekcija, koja će se održati, u subotu, 14. maja, kod Društvenog doma Piskavica.

Svake godine, ova manifestacija okupi veliki broj zaljubljenika, koji žele da čuvaju tradiciju i običaje.

-Manifestacija „Svome Gradu“, koju organizujemo od 2012. godine, se organizuje povodom obilježevanja Dana Grada, a u sklopu manifestacije „Banjalučko proljeće“. Na smotri će učestvovati KUD „Piskavica“ iz Piskavice, FS „Bistirca – Verići“, SKUD „Mladen Stojanović“ Prijedor, KUD „Šarenica“ Prijedor, KUD „Jajce“ iz Jajca, RKUD „Pelgić“ Banja Luka, ANIP „Veselin Masleša“ Banja Luka, KUD „Čajavec“ Banja Luka, te KUD „Sveti Sava“ takođe iz Banje Luke – poručuju iz KUD-a „Piskavica“.

Dodaju kako su, pored igračkog programa, pripremili izuzetno bogat prateći program, koji se ogleda u takmičenju u tradicionalnim igrama.

-Tako je period od 14.00 časova rezervisan za skok u dalj, a nakon toga o 14.30 organizujemo takmičenje „Jaje u kašici“. U 15.00 časova je mrvljenje kukuruza, pola sata kasnije takmičenje u obaranju ruke, a od 17.00 časova na programu je pleteno kola. U 18.00 časova je smotra folklora – dodaju organizatori.

Poručuju kako je ulaz na ovu manifestaciju slobodan.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka