Edukacija

Javni poziv – online kurs ekološke svijesti i zaštite životne sredine

Interesuje te zaštita životne sredine? Želiš da znaš više o potrebi održivog odnosa društva i životne sredine, te da razviješ svoju svijest i kritičku misao? Onda je ova edukacija baš za tebe!

Udruženje Most realizuje projekat „Kada slike govore više od riječi“ u sklopu kojeg se održava i online edukacija zaštite životne sredine. Voditeljica edukacije je Majda Ibraković projektna koordinatorica programa Energija i klimatske promjene u Centru za životnu sredinu iz Banja Luke.

Kroz 8 online/zoom sastanaka, predavač će edukovati učesnike o elementarnim principima zaštite životne sredine. Planirana su 3 modula radionice koja će se obrađivati (vazduh, voda, zemlja) koji su podijeljeni na teorijski i praktični dio, kroz predstavljanje globalne i lokalne problematike zaštite životne sredine, te učešće učesnika u zadacima i izazovima koje predavač pripremi. Svaki modul predstavlja element životne sredine koji je potrebno zaštititi u praksi.

Edukacija će se održati u periodu od 26.07.2020. do 26.09.2020 godine.

Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina iz Gradiške. Ukoliko se pronalaziš u ovoj priči i želiš postati zaštitnik/ca svoje sredine, svoj CV nam pošaji najkasnije do 15.07.2020.godine, na e-mail: office@nvomost.org

Edukaciji će prisustvovati mladi ljudi iz ukupno deset lokalnih zajednica iz BIH (Gradiška, Banja Luka, Bihać, Srbac, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Travnik, Velika Kladuša, Prijedor).

Troškove edukacije u potpunosti snosi udruženje Most.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: NVO Most