Trening: Finansijsko upravljanje

Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE provodi trening o temi finansijsko upravljanje koji je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta. Iako se djelovanje nevladinih organizacija zasniva na plemenitim i društveno korisnim idejama i ciljevima, njihov rad nije imun na probleme koji su svakodnevica savremenog života i poslovnih izazova u smislu izgradnje i provođenja adekvatnog sistema finansijskog upravljanja, putem kojeg se treba obezbijediti kontinuiran i održiv rad organizacije usklađen sa zakonima i propisima države, zahtjevima donatora (lokalnih i međunarodnih) i potrebama i ciljevima definisanim statutom i internima aktima organizacije.

Trening Finansijski menadžment se realizuje u okviru Finansijskog poslovanja nevladinih organizacija, a tokom treninga obrađivati će se sljedeće oblasti:

  1. Sistem internih kontrola
  2. Finansijsko računovodstvo i izvještavanje
  3. Revizija u nevladinim organizacijama – kako se pripremiti?
  4. Nevladina organizacija kao poslodavac.

Trening je namjenjen predstavnicima nevladinih organizacija, i moguće je na trening delegirati samo jednu osobu ispred jedne organizacije. Trening je planiran za 26 učesnika, ii sama prijava na trening ne podrazumijeva i učešće na istom.

Više informacija na: https://www.ppmg.ba/ba/obuke/kalendar-obuka-usaid-inspire/finansijsko-upravljanje-y2

Preuzeto sa: ppmg.ba