Događaji

Regionalna konferencija “Rješenja i inovacije u medijima”

Mediacentar Sarajevo i Udruženje građana Zašto ne, uz podršku Ambasade Holandije u Bosni i Hercegovini, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na regionalnu konferenciju Rješenja i inovacije u medijima koja će se održati 19. i 20. maja 2022. u Sarajevu.

Kroz panel sesije i prezentacije pokušat ćemo pronaći odgovore na sljedeća pitanja: Kako doći do publike na prezasićenom medijskom tržištu? Koja su rješenja za regulaciju i moderaciju sadržaja? Kako zaštititi novinare i novinarke i vratiti povjerenje u medije? Konferencija će uključivati radionice o sigurnosti, ekološkom novinarstvu i konstruktivnom novinarstvu i mentorski program za mlade novinare i novinarke Zapadnog Balkana.

Nacrt agende možete pronaći ovdje.

Jezik događaja je engleski.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete konferenciji, popunite formular za registraciju. Napominjemo da smo u mogućnosti ponuditi ograničen broj putnih grantova za mlade medijske profesionalce, urednike/ce, novinare/ke, medijske stručnjake/inje iz Zapadnog Balkana, a koji su profesionalno zainteresovani za teme konferencije. Registracija je otvorena do 15. maja 2022. Dodatne informacije ćete pronaći u obrascu za registraciju.

Radujemo se susretu s vama u Sarajevu!

Preuzeto sa: media.ba