Događaji

Poziv na konferenciju: Od jake lokalne zajednice do održivog mira

Datum: 2-3. juni 2022.
Mjesto: Sanski Most

U okviru implementacije petogodišnjeg programa Snaga lokalnog, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, Udruženje Mreža za izgradnju mira u saradnji s Centrom za izgradnju mira iz Sanskog Mosta organizira konferenciju i prateći trening pod nazivom „Od jake lokalne zajednice do održivog mira”. Događaj će biti održan u periodu od 2-3. juna 2022. (četvrtak i petak), u Sanskom Mostu.

Pokrećete inicijative u svojoj lokalnoj zajednici, bavite se mirovnim aktivizmom, želite se umrežiti s drugim organizacijama, aktivistima i aktivisticama, imate ideje i tražite partnere za njihovo zajedničko ostvarenje, tražite novu motivaciju i inspirativne priče koje pokreću, želite da jačate svoje kapacitete u oblasti izgradnje mira ili jednostavno želite da se sretnete i razmijenite iskustva i znanje s kolegama i kolegicama?

Ako je odgovor na neka od prethodnih pitanja potvrdan, onda je ovo događaj za vas. U okviru događaja „Od jake lokalne zajednice do održivog mira“ imat ćete priliku da od partnera na programu Snage lokalnog: Instituta za razvoj mladih KULT, Fondacije Mozaik, Fondacije tuzlanske zajednice, Centra za građansku suradnju Livno i Udruženja Mreža za izgradnju mira saznate na koji način njihov rad doprinosi izgradnji mira u lokalnim zajednicama. Drugog dana događaja će učesnici_e biti u prilici da otkriju čari Bašče mogućnosti i učestvuju na treningu izgradnje mira, koji će voditi Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta.

Svoje prijave na ovaj događaj možete poslati do 20. maja 2022. Udruženju Mreža za izgradnju mira, na e-mail una.telegrafcic@mreza-mira.net. Posebno ohrabrujemo organizacije, formalne i neformalne grupe i inicijative koje rade na izgradnji mira i na lokalnom nivou da se prijave. Broj mjesta je ograničen, prijavite se na vrijeme da zauzmete svoje mjesto.

Udruženje Mreža za izgradnju mira snosi sve troškove organizacije i učešća na događaju.

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba