Stipendije

Prijavite se za stipendiju Fondacije Elizabeth Greenshields

Fondacija Elizabeth Greenshields objavljuje konkurs za stipendiju u oblasti umjetnosti za 2020. godinu i poziva sve zainteresovane studente da se prijave.

OBLAST: Umjetnost.

OPIS: Stipendija Fondacije Elizabeth Greenshields za 2020. godine, nudi se prvostepenim diplomama, drugim diplomama iz oblasti umjetnosti (slika, crtež, skulptura ili slikarstvo). Ovu stipendiju obezbeđuje Fondacija Elizabeth Greenshields, a vrijednost ove stipendije je djelimično finansiranje u iznosu od 15.000 CAD do 18.000 CAD. Fondacija Elizabeth Greenshields nudi stipendije studentima umjetnosti, umjetnicima i vajarima za promociju i podsticanje vještina u tradicionalnim sredstvima umetničkog izraza.

USLOVI: Mogu se prijaviti svi državljani. Podnosioci zahteva trebalo bi da budu u ranoj ili razvojnoj fazi karijere. Kandidati treba da rade slikanje, crtanje, figurativni stil graviranja i skulpture. Aplikanti bi trebali pokazati da će napraviti karijeru u ovim oblastima. Kandidati treba da imaju najmanje 18 godina. Podnosioci prijava koji su već dobili stipendiju mogu da se prijave za drugu i treću godinu nakon godinu dana od prethodne pomoći. Kandidati čija je prijava odbijena mogu se prijaviti nakon dvije godine. Oni koji rade u apstraktnom ili nereprezentativnom domenu ne ispunjavaju uslove. Podnosioci prijava koji su fotografi, grafički dizajneri i ilustratori, dizajneri animacija, karikaturisti, zanatlije, filmaši, videografi ili komercijalni umetnici nisu podobni.

NAČIN PRIJAVE: Kandidati za prijavu trebaju priložiti portfolio koji sadrži šest slika reprezentativnih djela koja su originalna i kopiraju se na USB ili CD u željenom formatu. Oni koji se ponovo prijavljuju trebali bi poslati nove slike, a ne one prethodno poslate. Kandidati treba da dostave opis umjetničkog projekta, dokaz o identitetu, dokaz o prijemu od univerziteta ili institucije na kojoj nameravaju da studiraju ili nastave da studiraju. Kandidati treba da predaju i umjetnički pristup, budžet i pismo preporuke. Više informacija za prijavu možete potražiti na e-mail adresu: info@greenshieldsfoundation.ca

ROK ZA PRIJAVU: Uvijek otvoren.

Detaljnije: https://ousf.duke.edu/elizabeth-greenshields-foundation-grant-artists

Preuzeto sa: hocu.ba