Vijesti

Sastanak o prvom talent kampu u Republici Srpskoj

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić održala je danas sastanak sa organizacionim timom predstojećeg prvog kampa za pobjednike republičkih takmičenja pod nazivom „Talent kamp 2022“, koji će se održati od 6. do 8. juna na Jahorini.

Prvi kamp za talentovane učenike Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske organizuje u saradnji sa Inovacionim centrom Banja Luka, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske.

„Cilj organizovanja kampa je da se talentovanim učenicima omogući sticanje novih iskustava i znanja kroz edukacije i upoznavanje sa uspješnim stručnjacima iz različitih oblasti koji ih kroz primjere sopstvenog uspjeha mogu motivisati da nastave sopstveno usavršavanje i postizanje odličnih rezultata“, rekla je ministar Natalija Trivić.

Naglasila je da se organizovanjem ovakvog kampa želi promovisati izvrsnost mladih, kao i pozitivne društvene vrijednosti.

„Promocija mladih talenata Republike Srpske u skladu je sa procesom modernizacije cjelokupnog vaspitno-obrazovnog procesa i pomjeranjem fokusa sistema vaspitanja i obrazovanja sa poučavanja na učenje učenja koji je jedan od pet strateških ciljeva nove Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period 2022–2030. U skladu sa tim, Ministarstvo prosvjete i kulture je opredijeljeno da prepoznaje, njeguje i nagrađuje talentovanu djecu koja predstavljaju potencijal za bolju budućnost Republike Srpske”, rekla je ministar Natalija Trivić.

Podsjetila je da je Vlada prethodnih godina obezbjeđivala besplatne udžbenike za učenike pobjednike republičkih takmičenja i prijem njima u čast, a da će ove godine dodatno organizovati i kamp za talentovane učenike.

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture