Ostalo

Poziv za organizacije ili neformalne grupe da se prijave na akcije čišćenja

Let’s Do It BiH tim traži partnere za čišćenje!

Ukoliko ste organizacija ili neformalna grupa koja želi da organizuje i relizuje akcije čišćenja u Banja Luci, Zenici, Mostaru i Neumu, ovo je pravi poziv za vas!

Let’s Do It tim u BiH će u junu organizovati četiri akcije čišćenja i to u Banja Luci, Zenici, Mostaru i Neumu. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane pojedince, neformalne grupe ili organizacije civilnog društva da nam se pridruže u organizaciji i realizaciji akcija čišćenja. Let’s Do It tim će za sve gradove uz pomoć svojih partnera pripremiti neophodne alate za čišćenje, a od lokalne organizacije ili grupe se očekuje učešće u okupljanju volontera za čišćenje i koordinacija na terenu.

Ukoliko ste vi predstavnik takve organizacije ili grupe prijavite se popunjavanjem ove google forme: https://forms.gle/z3oHCpWnnuVPtnDV7

Krajnji rok za prijavu je: 01.05.2022. godine.

Već je poznato da Bosna i Hercegovina ima velikih problema sa otpadom, divljim deponijama i odlaganjem smeća. Let’s Do It BiH već 12 godina radi na organizaciji akcija čišćenja širom BiH. Iza nas je uključenih skoro 200 000 volontera i uspjeli smo očistili preko 15 hiljada tona otpada. U čišćenju divljih odlagališta otpada svake godine učestvuju brojne organizacije, odgojno-obrazovne institucije, planinari, ronioci, te mnoge institucije i prijatelji akcije. Ovogodišnjim junskim akcjama čišćenja želimo očistiti našu zemlju od izvora do mora.

Za više informacija kontaktirajte nas na: info@ugruke.com, 033/832-664

Let’s Do It!

Preuzeto sa: ugruke.com