Vijesti

U susret Vaskrsu: U subotu „Vaskršnji piknik“ u Parku „Petar Kočić“

Banja Luka se priprema za proslavu najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, povodom kojeg će u Parku „Petar Kočić“ u subotu, 23. aprila, sa početkom u 12.00 časova biti organizovan „Vaskršnji piknik“.

U duhu tradicije i u skladu sa prirodom i daškom proljeća, najmlađi će imati priliku da dekorišu odnosno farbaju jaja, a očekuju ih i druga brojna iznenađenja.

Malu školu dekorisanja prirediće im Kreativni tim Gradske uprave.

-Najmlađima će biti priređena kreativna radionica oslikavanja i bojenja ilustrovanih jaja, a potom i izložba njihovih radova, kao i oslikavanje skulpture velikog vaskršnjeg jajeta dlanovima mališana – kazala je član Kreativnog tima Valentina Savić – Mandić.

Vaskršnji ambijent u Parku oslikaće i izraditi mlada slikara Aleksandra Kecman.

Tako će šarena oslikana jaja, pilići, zečevi i cvijeće biti dio harmoničnog ambijenta, koji će dodatno upotpuniti razigranost proljeća, koje se osjeća u našem gradu.

Nakon izložbe cvijeća, koja je oduševila Banjalučane, siguno je da će ova nova vaskršnja postavka praznike učiniti još ljepšim.

Bojenje jaja u porti Hrama Hrista Spasitelja

Takođe, u subotu, 23. aprila biće organizovano i bojenje jaja u porti Hrama Hrista Spasitelja, sa početkom u 11.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka