Vijesti

Subota u Banskom dvoru: Koncert muzičkih umjetnika Laure Levai Aksin i Zorana Krajišnika

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u subotu, 16.aprila sa početkom u 20.00 časova, biće održan koncert istaknutih muzičkih umjetnika Laure Levai Aksin (flauta) i Zorana Krajišnika (gitara).

Laure Levai Aksin je redovni profesor flaute na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i solo flautiskinja Vojvođanskog simfonijskog orkestra, navode u saopštenju Banskog dvora.

-Dobitnica je prvih i specijalnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Nastupala je kao solista sa nizom simfonijskih i kamernih orkestara u Srbiji i inostranstvu. Bavi se pedagoškim radom kao redovni profesor flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a godinama je predavala i na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Održala je veliki broj majstorskih kurseva, a kao član žirija prisutna je na međunarodnim i domaćim takmičenjima i festivalima – dodaju u saopštenju.

Priznati gitarista, Zoran Krajišnik sa samo 16 godina snimio je svoju prvu samostalnu LP ploču za sarajevski „Diskoton“ – ističu u saopštenju.

-Prve poduke iz gitare dobio je u Sarajevu. Jedan je od osnivača Asocijacije gitarista Srbije. Od 2012. do 2015. godine je vršio dužnost dekana Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu – dodaju iz Banskog dvora.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzetina biletarnici Banskog dvora, svakim radnim danom osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka