Ostalo

Besplatne aplikacije i sajtovi za učenje jezika

Učenje stranog jezika često oduzima mnogo vremena i novca, ali takođe, dešava se i da teško dolazimo do nivoa kada neki jezik govorimo tečno, kao maternji. Danas je to olakšano, jer postoje sajtovi i aplikacije uz pomoć kojih možemo da učimo samostalno, bez da idemo na kurseve ili u školu stranih jezika, već možemo da učimo na bilo kom mjestu.

Learn a Language – Na ovom sajtu možete na školski način naučiti izabrani jezik, gramatiku i proširiti fond riječi.

Duolingo – Ova aplikacija se sastoji od više nivoa koji podstiču napredovanje. Aplikacija je koncipirana poput neke igrice, možete dodavati prijatelje i takmičiti se u nivoima koje ste prešli.

Babbel – Preporuka je za sve kojima je jezik potreban u praktičnim situacijama. Postoji verzija i za mobilne telefone. Možete naučiti 13 jezika: njemački, španski, francuski, italijanski, portugalski, švedski, turski, holandski, poljski, ruski, norveški, indonežanski, danski.

Hi Native – Ovaj sajt je odličan za one koji žele da nauče jezik od izvornih govornika. Pomoću ovog sajta, možete pitati govornike tog jezika kako da pravilno izgovorite neku riječ, da li ste dobro preveli rečenicu i slično. Pravi je izbor da usavršite dosadašnje jezičke vještine. Dostupna je i verzija za mobilne telefone.

Open Culture – Pored učenja jezika, na ovom sajtu možete i upoznati stranu kulturu. Možete, čak i da gledate besplatno filmove, dokumentarce, besplatno čitate knjige i slično. Ako ste ljubitelji dokumentarca, ovde ih možete pronaći preko 200.

Memrise – Preko sto različitih jezika. Učenje uz pomoć zanimljivih kartica, da obogatite fond stranih riječi. Uključuje i audio i video klipove.

Busuu – Korisna i zabavna aplikacija. Osim što možete naučiti kako pisati i pričati izabrani jezik, možete slušati i pričati sa korisnicima kojima je to maternji jezik. Na taj način, možete poboljšati stečeno znanje. U ponudi imate 12 jezika: engleski, špansi, italijanski, portugalski, turski, arapski, poljski, njemački, ruski, japanski i kineski. U ovoj aplikaciji imate i kvizove, interaktivne lekcije, kao i video chat, uz pomoć kog možete komunicirati sa drugim ljudima.

/berlitz.co.rs/

Preuzeto sa: hocu.ba