Vijesti

Dis teatar ostvario zapažene rezultate na Festivalu „Kulisa“ u Kragujevcu

Ekipa Dis teatra mladih ostvarila je zapažene rezultate na Sedmom festivalu amaterskog pozorišta „Kulisa“, na kojem su Disovci osvojili impresivne i izuzetno značajne nagrade.

Tako je predstava Kanata/ M’rš u pozorište osvojila „Nagradu za najbolju predstavu u cjelini“ koju dodjeljuje žiri sastavljen od učesnika Festivala, dok je po ocjeni stručnog žirija u kategoriji „najbolje predstave u cjelini“ Dis odnio drugo mjesto.

Mladi glumac Srđan Ćirić je za ulogu Marka u predstavi Kanata/ M’rš u pozorište osvojio nagradu „Dragomir Bojanić Gidra“ koju za glumačku bravuru dodjeljuje žiri učesnika Festivala.

Ovom glumcu je od strane stručnog žirija dodijeljena i „Specijalna nagrada za za mladalačku svežinu i ozbiljan pristup razvoju lika“.

Podsjećamo, pod sloganom „Ne buljite tako romantično!“ u Kragujevcu je u periodu od 10. do 13. održan Sedmi festival amaterskih pozorišta „Kulisa“, na kojem su predstavljena neka od najnovijih teatarskih ostvarenja amaterskih i akademskih pozorišta Srbije i regiona.

U takmičarskom dijelu programa našlo se šest predstava, a jedan od učesnika bio je i banjalučki Dis teatar mladih.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka