Ostalo

Produkt fotografija za novi brend coffee-to-go

U sklopu #Homework projekta, Freelancing.ba i Beecreative donose #4 zadatak u kojem mogu da učestvuju svi freelanceri sa manje iskustva, tačnije oni koji nemaju još uvijek izgrađen porfolio.

Ovim zadatkom biće potrebno da se kreiraju promotivne fotografije za novi brend kafe-za-ponijeti “Posvuduša”.

Simuliraće se jedan freelance projekat iz oblasti PRODUKT FOTOGRAFIJE U AMBIJENTU.

Najboljeg freelancera očekuje nagradni fond:

– Poklon vaučer u iznosu od 250 KM
– Dvočasovne konsultacije sa senior freelancerom.

Tema: Novi brend kafe-za-ponijeti
Rok izrade: 20.3.2022.
Naziv: Posvuduša

Zadatak:

Vaš klijent je novi brend, lokalni kafić koji je plasirao coffee-to-go pod nazivom “Posvuduša” i kroz fotografije želi ispričati priču. Fotografije će plasirati putem društvenih mreža. Cilj je da se kroz 5 fotografija predstavi ovaj novi lokalni brend, na različitim lokacijama u gradu (otvorenog i zatvorenog tipa) i time potakne i lokalni turizam. Parola ovog Brenda je: “Nije važno gdje, važno je s’ kim”.

Koraci su sljedeći:

I dio: Odaberite pet lokacija u svom gradu za fotografiranje i u nekoliko rečenica nam opišite zašto ste odabrali baš te lokacije.

II dio: Ispričajte nam priču o ovom brendu kroz fotografiju. Kafu u čaši ili samo zatvorenu čašu uslikati na tim lokacijama, sa ili bez modela. Dozvoljeno je koristiti i dodatne, različite elemente. Ono što je potrebno zadovoljiti je prisutnost proizvoda i prepoznatljivost ili simbolika lokacije.

III dio: Odabranih pet fotografija obradite proizvoljno. Možete dodati i tekst: Posvuduša. Nije važno gdje, važno je s kim. Fotografije je dozvoljeno raditi u bilo kojem formatu, u rezoluciji 1920px po dužoj strani.

IV dio: Fotografije eksportujte u .jpg format i uploadujte na WeTransfer i pošaljite link na Beecreative.

Napomena: Za potrebe zadatka, možete koristiti coffee-to-go bilo kojeg proizvođača, bez da se vidi logotip. Čašu možete i oblijepiti papirom u te svrhe.

Napomena 2: Prilikom obrade dozvoljavamo neograničenu kreativnost, ali preferiramo izbalansiranost.

Napomena 3: Ukoliko budete imali problema pri registraciji na Beecreative platformu, javite nam se na info@beecreative.ba za dalje upute.

Freelancing.ba i Beecreative.ba se obavezuju da prijavne radove neće koristiti u komercijalne, niti bilo kakve druge svrhe, te se radovi primaju isključivo preko Beecreative platforme. Registracija obavezna.

Preuzeto sa: beecreative.ba