Preporuke

Mart 2022: Redakcija mladibl vam predlaže knjige za čitanje

Donosimo vam listu knjiga za koju članovi naše redakcije smatraju da je poželjno da se pročitaju. Vjerujemo da će svako pronaći nešto što će mu odgovarati. Uživajte u čitanju, jer mi zaista jesmo.

Robin Šarma – Budni u 5

Ovo je knjiga za koju su mnogi ljudi rekli da im je promijenila život.
Koliko je Šarma popularan govori i podatak da su se njegove knjige prodale u više od 15 miliona primjeraka.
On je predstavio koncept Budni u pet koji je zasnovan na revolucionarnoj jutarnjoj rutini koja je pomogla njegovim klijentima da povećaju produktivnost, poboljšaju svoje zdravstveno stanje i sačuvaju smirenost u ovom komplikovanom svijetu.
On tvrdi da je ključ upravo u buđenju u 5. Pa, da li se vi budite u 5?

Roberto Savijano – Gomora

Posebno su mi drage knjige koje pišu novinari. Ova je na posebnom mjestu.
Otkako sam počela da učim italijanski jezik, Savijanov rad me dodatno zainteresovao.
Roberto Savijano je italijanski novinar, autor i borac za ljudska prava. Autor je i serije “Gomora” koju svakako preporučujem.
Imena i prezimena koja spominje u ovoj knjizi su istinita, kao i opisani užasi. Naime, svaka se informacija može provjeriti u vijestima, novinama, na internetu, dovoljno je da u pretrazivač upišete neke riječi poput Casalesi, Di Laurio, Secondigliano, Schiavone…
Pronašla sam podatak da je Gomora prodana u 1,5 miliona primjeraka samo u Italiji i prevedena na 45 jezika.
Kroz ovu knjigu upoznaćete jedinstveni svijet kriminala na jugu Italije.

Preporučila: Nataša Gavur

Nađi svoje zašto – Simon Sinek

Simon Sinek, jedan od najtraženijih govornika na svetu, je sa svojom prvom knjigom “Počni sa zašto” napravio veliki bum. Mnogim ljudima je pomogla da otkriju svoju svrhu, da se upoznaju sa konceptom “Zlatni krug”, i samim tim pomoga ljudima da više saznaju o inspiraciji i kako da rade ono što ih inspiriše.

“Nađi svoje zašto” nastavlja u tom pravcu. Knjiga sadrži brojna uputstva koja vam dodatno mogu pomoći u otkrivanju svog zašto. Može se posmatrati kao praktični priručnik, koji će vas provesti kroz konkretne korake u procesu otkrivanja ZAŠTO, kako za pojedince, tako i za grupe.

Daj, ne smaraj se – Gari Džon Bišop

Ova knjiga me nije privukla na prvi pogled, ali me je nekako prozivala da je pročitao. I jesam, u jednom dahu, jedno poslepodne. Zaista lagana za čitanje, koja svojim porukama i citatima vas tera da razmislite o svojoj slobodi i da se rešite svega onog što vas opterećuje.

Mnogo saveta koji će vas podstaknuti na pozitivno razmišljanje. Evo jedne: “Obično je razlog što ne vidite rešenje to što ste previše blizu problemu. Odmaknite se malo, odmaknite se MNOGO i pogledajte širu sliku.”

Preporučio: Miloš Blagojević