Ostalo

Uručene nagrade pobjednicima „BizVentureˮ šampionata

Završni događaj na kojem su uručene nagrade pobjednicima „BizVentureˮ šampionata održan je 2. marta 2022. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

Prvo mjesto na ovom takmičenju pripalo je studentici Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Sunčici Sukur, drugo mjesto zauzeo je student Filozofskog fakulteta Danilo Bosnić, a treće studentica Medicinskog fakulteta Helena Golubović.

Inače, „BizVentureˮ šampionat realizuje se kroz projekat „IT Girlsˮ koji zajednički realizuju UNDP, UNICEF i UN Women. Šampionat je bio namijenjen svim studentima Univerziteta u Banjoj Luci koji su željeli da nauče osnove preduzetništva, isprobaju svoju biznis ideju u virtuelnom svijetu, ali i zabave se. Stručni žiri pregledao je i ocijenio sve prijave, tri najbolje ocijenjena biznis modela kanvasa nagrađeni su vrijednim nagradama, a ostali učesnici dobili su utješne nagrade.

Žiri je radio u sastavu: rukovodilac Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci mr Anđela Pepić, vanredni prof. Ekonomskog fakulteta UNIBL prof. dr Dragan Gligorić, viši asistent na Ekonomskom fakultetu dr Jadranka Petrović, zaposlene u Razvojnom programu Ujedinjenih nacija u BiH i članice „IT Girlsˮ Arijana Drinić i Ena Kosanović.

Važno je naglasiti i to da je ovaj šampionat prva aktivnost u realizaciji Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci