Grantovi

Objava javnog poziva za projekte razvoja društvene kohezije

PRO-Budućnost objavljuje javni poziv na koji se mogu prijaviti: omladinske organizacije, organizacije civilnog društva, ekološke organizacije i organizacije koje djeluju pri vjerskim zajednicama i bave se međureligijskim dijalogom.

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir (kliknuti za više informacija), koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Rok i način apliciranja

Od aplikanata se traži da do 01. 04. 2022. godine, do 15:00 sati, dostave prijavu putem online upitnika sa svim traženim obrascima (u nastavku).

Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja, unapređenja dijaloga i razvoja društvene kohezije u BiH. Sredstva, tj. mali grantovi će biti na raspolaganju za oblasti/aktivnosti/inicijative iz nastavka.

Klikom na dokumente pored oblasti otvara se online upitnik i set dokumenata za aplikaciju:

Mali grantovi za razvoj društvene kohezije

Online upitnik: Prijava.

Linkovi: JAVNI POZIV i OBRAZAC za projektni prijedlog.

Obrazac budžeta je dostupan za sve na OVOM linku.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

Sretno svima!

Preuzeto sa: probuducnost.ba