Ostalo

Humanity in Action Bosna i Hercegovina objavljuje poziv za dostavljanje prijava za učešće u projektu – Gamifying EU Realities in BIH

Humanity in Action Bosna i Hercegovina objavljuje poziv za dostavljanje prijava za učešće u projektu – Gamifying EU Realities in BIH: Board Games Paving Ways to Youth Engagement in EU-related Matters in BiH

Humanity in Action BiH organizuje projekat pod nazivom „Gamifying EU Realities in BIH: Board Games Paving Ways to Youth Engagement in EU-related Matters in BiH“ uz podršku Evropske Unije i British Councila u BiH. Program je fokusiran na edukaciju mladih u BiH o Evropskoj Uniji, relevantnim EU procesima i EU integracijama u BiH u kontekstu građanskih i demokratskih angažmana mladih u lokalnim zajednicama i u drugim sferama kreiranja javnih politika kroz društvene igre.

Poziv se primarno odnosi na punoljetne srednjoškolce_ke i studente_ice dodiplomskog studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i prijave studenata_tica sa viših godina će se uzeti u razmatranje.

Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

Trodnevna radionica u Sarajevu (mart 2022. godine) koja ima za cilj omogućiti učesnicima_ama da se podijele u tri grupe te uz dodijeljenog mentora_icu krenu u proces kreiranja društvene igre koja će proći niz faza testiranja. Učesnici_e će imati priliku uz mentorstvo stručnjaka_inja da mapiraju oblasti koje se trebaju istaći i adresirati kada je u pitanju EU, njeni procesi i integracije BiH.

Testiranje društvenih igara (mart 2022. – april 2022. godine) će omogućiti učesnicima_ama da u svojim lokalnim zajednicama kreiraju pilot testiranja svojih društvenih igara kako bi provjerili funkcionalnost i smisao igre. Ova faza projekta pruža priliku da učesnici promovišu svoje kreacije, približe ovu tematiku svojim lokalnim zajednicama.

Kreiranje video tutorijala (maj 2022. godine) će omogućiti budućim učesnicima ove igre da se upoznaju sa idejom koja se krije iza igre te da uz krati tutorijal nauče osnovne korake i pravila koja prate igre.

Promocija rezultata grupnih projekata (maj 2022. – juni 2022. godine) u medijima, lokalnim vlastima i lokalnim zajednicama u kojima su implementirani projekti.

Sve troškove snosi organizator.

Prijavite se do 13. marta 2022. godine do 23:59 preko formulara na linku: https://humanityinaction.wufoo.com/forms/z1xe0chw06kw6kh/