Ostalo

I nakon ERASMUSA – ERASMUS! Pridružite se asocijacijacijama i nastavite svoje Erasmus iskustvo

Ukoliko ste mislili da vaše Erasmus iskustvo mora završiti povratkom kući, tu smo da vas uvjerimo u drugačije. Erasmus vam je otvorio vrata mnogih mogućnosti koje ste sigurno iskoristili (ili ćete iskoristiti), a mi vam proslijeđujemo poziv za učlanjenje u dvije asocijacije (jedna lokalna, jedna regionalna ali obje jednako vrijedne i značajne). Učlanjenjem u jednu ili obje (nema limita) doprinosite daljnjem razvoju i uključenju Bosne i Hercegovine u programe finansirane od strane EU (kao što je Erasmus+), ali i profesionalnom usavršavanju sebe kroz putovanja, projekte i umrežavanje. O čemu se dakle radi?

Erasmus Student Network

ESN ti pruža mogućnost da produžiš svoju Erasmus avanturu i u Sarajevu! Erasmus Student Network Sarajevo je dio evropske studentske organizacije koja radi na stvaranju mobilnijeg i fleksibilnijeg obrazovanja podržavajući i razvijajući akademsku razmjenu. ESN pruža podršku Erasmus studentima u procesima akademske i društvene integracije. Kao volonterska organizacija, svojim članovima omogućava neformalno učenje i lični razvoj, te sticanje socijalnih i profesionalnih kontakata. Ako imaš slobodnog vremena, voliš druženje i izazove i želiš iskusiti internacionalni život u Sarajevu, ispuni prijavni obrazac i postani dio našeg tima! Rok za prijave je 05.03.2022. godine. PRIJAVNI OBRAZAC: https://forms.gle/pVD39HyAAU2SMzTXA

Više informacija:

Instagram: https://www.instagram.com/esnsarajevo/

Facebook: https://www.facebook.com/esnsarajevo/

Erasmus Student NetworkESN Sarajevo

Western Balkans Alumni Association

WBAA je regionalna asocijacija okuplja sve učesnike Erasmus+ i ostalih programa mobilnosti ili profesionalnih usavršavanja finansiranih iz EU fondova (studenti, nastavno/naučno osoblje te nenastavno osoblje) koji dolaze sa područja zemalja Zapadnog Balkana. Pored stvaranja alumni mreže na području BiH, ali i Zapadnog Balkana, promocije zajedničkog rada u regionu, profesionalnog usavršavanja i obuka kroz razne treninge, članovima WBAA se nudi mogućnost da prijave svoje projektne ideje i dobiju grantove za njihovu implementaciju (trenutno je otvoren poziv). Dosad je urađeno preko 35 nacionalnih i regionalnih projekata i ovo je izvrsna prilika za naše studente, ali i osoblje da pišu projekte, dobijaju grantove i stiču iskustvo u projektnom menadžmentu koje se više puta pokaže itekako korisnim u budućnosti – kao npr. pisanje većih projekata. Da bi koristili mogućnosti WBAA, potrebno je da se registrujete.

Više informacija:

Web: https://www.western-balkans-alumni.eu/

Instagram: https://www.instagram.com/wbaassociation/

Facebook: https://www.facebook.com/WesternBalkansAlumniAssociation

Western Balkans Alumni Association

Preuzeto sa: hocu.ba