Edukacija

Webinar: Savjeti za dobar logotip

Iako smo se našli u vanrednoj situaciji u prethodnih nekoliko meseci, to nas nije sprečilo da nastavimo sa planovima i novim projektima. U stanju kada je bila savetovana socijalna distanca, mi smo odlučili da osnažimo naša prijateljstva na daljinu.

U susret projektu IEEE 4 Challenge našeg ogranka IEEE Student Branch Novi Sad, odlučili smo da organizujemo seriju webinar-a u saradnji sa BOLD IT, gde će Vildana Hrnjić pričati o osnovama grafičkog dizajna.

Prvi webinar “Saveti za dobar logotip” će se održati 20. juna s početkom u 18 sati. U ovom webinar-u, Vildana će krenuti od osnove vizuelnih identiteta te objasniti kako kreirati što bolji znak i šta izbegavati pri dizajniranju logotipa.

Link za registraciju na webinar:

https://livewebinar.com/648-873-070/d148bf7cc504be4b93dddbfc0b0ad8b7

Vildana je studirala Grafičko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu u Banjoj Luci i uporedo radila kao grafička dizajnerica za nekoliko kompanija, organizacija, ali i kao freelancerka.

Kreativnost je oduvijek imala važnu ulogu u njenom životu zbog čega je još u srednjoj školi počela slikati i izlagati svoje radove na izložbama. Posljednjih nekoliko godina Vildana dizajnira umjetničke postere s ciljem da podigne svijest o društvenim problemima. Posebno je ponosna na seriju postera “Be part of the solution”, sa, do sada, dvije tematike – pitanja zaštite životne okoline i pitanja prava žena. Rezultat njene umjetničke prirode su brojne samostalne i zajedničke izložbe u Bosni i Hercegovini kao i inostranstvu.

Sa željom da ostavi trag i pozitivan uticaj u društvu, Vildana je bila aktivno uključena u nekoliko nevladinih organizacija. Koristeći svaku priliku za usvajanje znanja, postala je stručna na raznim poljima, između ostalog, i u digitalnom marketingu. Sva iskustva koja je stekla su je oblikovala u uspješnu lidericu i mladu preduzetnicu koja je osnovala svoju agenciju – BOLD IT.