Vijesti

Obogatili kulturni život grada: Premijerno izvedena opera „Služavka gospodarica“

Opera „Služavka gospodarica“ kompozitora Đovanija Pergolezija u režiji Igora Tešića premijerno je izvedena u Kulturnom centru Banski dvor.

Premijeri opere, koja je izvedena u okviru drugog izdanja Festivala italijanske kulture „Insieme 2022“ u organizaciji Udruženja Italijana Banja Luka, prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac i predstavnici Odjeljenja za društvene djelatnosti.

-Banja Luka podržava rad udruženja koja okupljaju nacionalne manjine, a Udruženje Italijana je ovako značajnim umjetničkim sadržajima dodatno obogatilo kulturni život našeg grada, ali i društva uopšte – poručila je Savić – Banjac.

Repriza ove opere, pod dirigentskom palicom Dušana Uroševića i u produkciji Akademije umjetnosti Univerziteta Banja Luka, zakazana je za večeras (subota) u Banskom dvoru u 20.00 časova.

Publika je karte za oba izvođenja bukvalno razgrabila za svega 20 minuta nakon što su početkom ove sedmice puštene u prodaju što pokazuje da je interesovanje za ovu operu veoma veliko.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka