Ministarstva

Odobreno održavanje trenažnih procesa u školskim dvoranama

Ministarstvo porodice, omladine i sporta je, na osnovu konsultacija sa sportskim savezima a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, zatražilo od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da omogući rad školskih sportskih dvorana kako bi sve sportske organizacije mogle početi sa nesmetanim radom.

Ministarstvo prosvjete i kulture smatra da su stvoreni uslovi da se, uz poštovanje svih propisanih mjera, omogući održavanje trenažnih procesa sportskih organizacija i sportista u školskim sportskim dvoranama.

Sportske organizacije su dužne da, prilikom organizovanja trenažnih procesa u školskim dvoranama, poštuju preporuke JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, kojima je dozvoljeno da se održavaju sportske aktivnosti, kao i sve druge preporuke i mjere nadležnih institucija s ciljem zaštite zdravlja i sprečavanja širenja korona virusa.

Škole nisu dužne da korisnicima školske dvorane obezbijede dezinfekciona sredstva, sredstva za higijenu, maske kao ni drugu zaštitnu opremu.

Preuzeto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta